Toprak doğal olarak yüksek oranda kil mineralleri içerir. Bu mineraller ayrıştırılarak eski çağlardan bu yana pek çok alanda kullanılmıştır. Yara iyileştirme, iltihabı kurutma, mide rahatsızlıkları gibi çeşitli alanlarda kullanımına kaynaklarda rastlanır. Hipokrat ve Aristoteles tarafından tıbbi amaçla reçetelerde tercih edilmiştir.
En sık kullanımına başvurulduğu alan cilt güzelleştirme ve cilt temizliğidir. Cildin temizlenmesi, fazla yağın giderilmesi için maske olarak hazırlanarak cilde uygulanır.
Kil maskesi toz formundaki kilin su, gül suyu çeşitli sıvılarla karıştırılarak hazırlanır. Cilt üzerine sürülerek kuruması beklenir. Kil kurudukça gözeneklerin içindeki yağı çeker ve deri yüzeyini derinlemesine temizler.
Kil maskesi hazırlamak için cilde uygun olan kil türü seçilir. Killer bulundukları bölge, içerdikleri kimyasallara göre farklılık gösterir. Örneğin kırmızı kil nemsiz ve lekeli ciltlere uygunken yeşil kil yağlı ve geniş gözeneklere sahip ciltlerde etkilidir. Cilde uygun olan kile karar vermek için bir cilt uzmanına danışmak uygun olacaktır. Hassas bir cilde sahip kişilerin kil maskesi kullanması istenmeyen etkilere yol açabilir.
Genel Özellikler:
Cildin ihtiyaç duyduğu mineraller bakımından zengin olan kil maskeleri cildi pürüzsüz hale getirmek, temizlemek ve yumuşatmak için idealdir.
Kullanım Şekli:
Cilt tipinize göre uygun olan bir miktar esansiyal yağ ile yeterli miktarda yeşil kil ile karıştırıp cildinize uygulayın, kurumasını bekleyip ılık su ile yıkayın.